A girl pulling a mountain sled over a nice landscape of snow.

Stories & Nyheter

Kundberättelser och uppdateringar med de senaste nyheterna

Senaste inläggen

Tidningen 365 intervjuar grundaren Bo Hilleberg om PullPac och hur den hjälper vandrare på fjället
5 min läsning

Interview med Naturkompaniet

Naturkompaniets tidning 365 intervjuade grundaren Bo Hilleberg om Jemtlander PullPac, en innovativ lösning som förändrar spelet för vinteräventyrare. Inspirerad av ett personligt behov och årtionden av erfarenhet, skapade Hilleberg en pulka speciellt utformad för ryggsäckar, vilket gör det enklare än någonsin att ta med sig utrustning på skidturer. Upptäck hur PullPac kombinerar smidigheten hos en ryggsäck med pulkans avlastning, och hur den unika designen och draglinan med karbinhakar och inbyggd fjädring erbjuder en ny nivå av komfort och flexibilitet. Läs hela intervjun för att få en inblick i tanken bakom denna revolutionerande produkt och hur den kan göra ditt nästa vinteräventyr både enklare och roligare.
Peter Oom med pulka på sne.

Vet du hur man packar en fjällpulka så den inte välter?

När man är ute på tur är det viktigaste en kursstabil och följsam pulka som flyter på snön. Men det vet Ni redan om. Resten kan ni läsa i detta inlägg.
Sofie med sin pulka i ett snövitt fjäll landskap med ett berg i bakgrunden

Sofie Kindahl

”Pulkan från Jemtlander var min trogna följeslagare under Vita bandet 2022. Den har varit otroligt stabil och näst intill omöjlig att välta. De lösa väskorna är guld när en ska in och ur tältet under 70 dagar i sträck. Supernöjd!”

Milad Samadi

”En robust konstruktion med hög kvalitét, bred och stabil pulka som ”flyter” på snön och inte välter, med bred infästning för draganordningen som gör att man kan svänga på pulkan direkt utan att behöva ta ut svängen. Rejäla dragkedjor och bra glid. Särskilt bra var det att dragkedjan går att öppna från två håll.”

Milka Raulin

Milka är Mamma, ingenjör, författare och filmskapare samt en ”7summit climber” och den yngsta polskan att korsa Grönland.”Jemtlander varperfekt för mig. För att vara självförsörjande på Grönlandsexpeditionen var jagtvungen att dra 94 kg i pulkan. Parallellt med låg vikt var den pålitlig ochrobust. Och en plast av god kvalitet med möjlighet att göra ytterligare hål.” 

Jacob Wester

Som brantåkare tar det nästan aldrig slut på spännande äventyr i våra fjällkedjor, om man bara vet vad man ska leta efter. Men ju större allvar fjället bjuder på, ju viktigare är det att vara förberedd. Den största utmaningen är ofta avstånden här i Skandinavien, och då öppnar min Jemtlander-pulka upp möjligheterna att ta mig dit jag vill vara i tid, med allt jag behöver för en bekväm natt att vila upp trötta ben innan det är dags för klättring.

Sara Wänseth

”Jag använde min pulka nära 100 dagar förra vintern. Dels för träning inför vinterns äventyr och därefter 130 mil och 60 dagar på Vita Bandet, från Grövelsjön till Treriksröset. Pulkan blev min vän och ständiga följeslagare och övergav mig aldrig. Den gled tyst efter mig nästan utan att jag kände den när föret var någorlunda och höjdmetrarna inte alltför många uppför, trots att jag drog nära 30 kg. Pulkan var stadig, mycket funktionell och välte bara en enda gång, men det kan bara jag själv beskyllas för… Jag uppskattade de två packväskorna massor och de kraftiga remmarna och spännena fungerade bra även med kraftiga handskar. Mycket nöjd helt enkelt.”

Peter Oom

”Jag har provat alla nordiska fjällpulkor men det var först när jag hittade Jemtlander som jag fick en pulka som mötte mina krav i användbarhet, glid, stabilitet och funktion. Ensam på vinterfjället måste jag ha utrustning som fungerar oavsett förhållanden och som jag känner mig helt säker med”.

Reine Barkered & Jackie Paaso

Från en karriär inom friåkning till en utmanande expedition över Sveriges toppar var förberedelse avgörande. Jemtlanders pulkor, med sin hållbarhet och kapacitet, mötte inte bara utan överträffade våra förväntningar och blev avgörande för vår anmärkningsvärda resa..

Torbjörn Selin

Torbjörn, en överlevnadsexpert, berömmer Jemtlander-pulkans stabilitet och mångsidighet, och framhäver dess robusthet samt bekvämligheten med dess packpåse, som enkelt kan anpassas för olika behov.
Genom att anmäla dig godkänner du vår integritetspolicy.
Thank you! Stay tuned for updates.
Oops! Please try again later.