Jemtlander och Hilleberg the Tentmaker

Företaget Hilleberg Tältmakaren har framgångsrikt tillverkat tält sedan 1973. Verksamheten startades av Bo Hilleberg och involverade så småningom hela familjen. Genom åren har uppgiften varit att utveckla, tillverka och sälja tält. Samtidigt har en gedigen och djup kunskap inom hela området för vistelse i vildmarken byggts upp. Denna kunskap har varit mycket användbar för utvecklingen av andra produkter.

Ett särskilt viktigt område är de olika sätten att manuellt transportera sin utrustning. Hilleberg har i 40 år haft utbildning för personal från sina återförsäljare runt om i Europa. Kurserna har främst genomförts i Jämtlandsfjällen under sommar och vinter och har varat i cirka en vecka med boende i tält. Rörelse har skett varje dag, och för transport av utrustning under vinterkurserna har deltagarna växlat mellan ryggsäck och pulka. Detta har gett en grundlig kunskap om hur pulkor och ryggsäckar bör konstrueras.

Förutom kurser har ägare och anställda på Hilleberg under både sommar och vinter gjort många egna turer, vilket naturligtvis också har gett massor av erfarenheter.

Med denna kunskap som grund och med det ökade behovet framför ögonen började Bo Hilleberg, grundaren av "Hilleberg the Tentmakers", att överväga olika möjligheter för en ny produktlinje. Det mest brådskande området var transport av utrustning på vintern, med tanke på att turer på vintern normalt är mer utrustningskrävande än sommarhalvåret.

Jemtlander's Vision

Att erbjuda en mångsidig och robust pulka, designad för att enkelt och säkert transportera din utrustning under alla typer av vinterförhållanden, samtidigt som den är anpassningsbar för både vuxna och barn.

Målet var att skapa en genomtänkt och väl fungerande pulka som enkelt rymmer en betydande vinterutrustning och är lätt att packa. Pulkan ska vara stabil så att den inte välter även när den är fullpackad. Det är också viktigt att pulkan med alla tillbehör, spännen osv., kan hanteras med handskar på.

Det ska också vara enkelt att ta med utrustningen in i ett tält, stuga eller snökoja. På ett enkelt sätt ska pulkan också kunna omvandlas till en barnpulka. Vid eventuella skador ska det vara enkelt att reparera den i fält.

För dem som vill ha pulkan utrustad enligt sina egna önskemål ska det vara möjligt att köpa delar och tillbehör för att kunna "bygga" en pulka baserad på sina personliga behov och användningsområden.

Jemtlander's Mission

Att förhöja och förenkla ditt äventyr genom att erbjuda en pålitlig, svensktillverkad pulka, byggd med lokal expertis och en passion för vildmarken, som säkerställer din upplevelse och säkerhet på varje resa.

Pulkan ska vara användbar både på långa fjällturer och med barn i lokala terränger. Jemtlander är en svensk produkt. Största delen av den tillverkas och utvecklas i Jämtland, nära fjällen och stora skogsområden. Komponenter levereras av företag i Östersund, förutom vissa delar som köps in från närliggande regioner.

För att skapa bättre förutsättningar och fokusera resurser startades företaget Jemtlander AB. Lennart Mörtsell knöts till verksamheten, en erfaren företagare med stort intresse för vistelse i vildmarken. Efter en inledande utvecklingsfas blev även Bo's son, Rolf Hilleberg, involverad i företaget. Rolf har tidigare bland annat varit VD för Hilleberg the Tentmaker. Jemtlander har sitt säte i Frösön i Jämtland.

Kundberättelser

På Jemtlander värdesätter vi de band vi skapar med våra kunder. Läs mer från våra nöjda kunder och se hur våra pulkor har uppfyllt deras behov.

Email

Har du några frågor eller funderingar?
Tveka inte att kontakta oss.
Vi ser fram emot att höra från dig!

info@jemtlander.se

Telefon

Föredrar du att prata?
Ring oss.
Vi är här för att hjälpa dig!

+46(0)70-550 18 04
Genom att anmäla dig godkänner du vår integritetspolicy.
Thank you! Stay tuned for updates.
Oops! Please try again later.